Over Saskia

Rennend meisje (intro)Rond mijn 33e begon ik serieus te tekenen en schilderen. Na 1 jaar de Ruudt Wackersacademie te hebben bezocht om aan mijn map te werken werd ik aangenomen op de Rietveldacademie. In plaats van schilderen was het advies om te gaan beeldhouwen omdat mijn tekeningen zo plastisch waren. Ik wilde echter beslist schilderen en dat heb ik dan ook vele jaren met overgave gedaan.

Apart was dat mijn schilderijen steeds groter werden en meestal over mensen gingen met een komisch trekje. Na verloop van tijd kreeg ik last van allergie vanwege de verf en moest er mee ophouden.

Ik miste al snel het creatieve proces en begon met beeldhouwen en nam les bij de Gooise Academie. Later kwam ik in contact met Leo de Bos, die een fantastische docent is en door wie ik mij verder heb kunnen ontwikkelen.

Mijn beelden zijn zeer gevarieerd van uitstraling, hetgeen mede komt door het gebruik va verschillende materialen. Juist het gebruik van verschillende technieken is elke keer een uitdaging om het materiaal te vertalen e het idee te ontwikkelen tot de uiteindelijke creatie.

Sinds kort ben ik erg gefascineerd door paarden met name door de Arabische volbloeden die o.a. worden gefokt in Zuid Andalusiƫ.

Saskia